Solceller

Fakta om solceller

Solcellerne producerer elektricitet fra sollyset. Når lysets energipartikler (fotoner) rammer solcellens elektroner, opstår der en spændingsforskel i cellen, ligesom spændingsforskellen mellem + og – i et batteri.

Solcellernes effekt angives i kilowatt (kW). Når et solcelleanlæg med en effekt på 1 kW rammes af solen i 1 time, produceres der 1 kWh el.

Kilo Watt Peak (kWp) betegner et solcelleanlægs samlede effekt ved en test. P står for ”the peak power” og angiver den maksimale effekt.

Hvor meget elektricitet et solcelleanlæg rent faktisk producerer, afhænger af blandt andet placeringen.

Solcelleanlægget er tilkoblet det offentlige elnet.

Strømmen fra solcellemodulerne er jævnstrøm, som ændres til vekselstrøm i vekselretteren, inden det sendes ud på elnettet via elmåleren.

På den måde fungerer elnettet som et batteri, der på ekstra solrige dage fyldes med overskydende strøm, som du kan bruge af på dage, hvor der ikke produceres så meget strøm.

En god placering er vigtig

For optimal produktion af elektricitet skal solcellepanelet have størst mulig eksponering for solen, og ved et fastmonteret anlæg i Danmark er stik syd og en hældning på 43 grader den bedste placering. For at få størst mulig udbytte, må der heller ikke falde skygge på panelerne fra træer eller bygninger.

Du kan med stor fordel investere i et solcelleanlæg – også selvom du ikke kan placere panelerne mest optimalt. Låsby El ved, hvordan du får den rette løsning med solceller, og vi kan regne ud, hvad dit udbytte bliver.

Garanti for kvalitet

Låsby El har valgt kun at satse på leverandører, hvor vi ved, at de står inde for den garanti og kvalitet som de lover. Så du kan rolig vælge et solcelleanlæg fra Låsby El.

Solceller i Skanderborg, Silkeborg, Ry, Hammel og Galten

Er du interesseret i at høre nærmere om solceller? Fra vores udgangspunkt i Låsby, kan vi hurtigt rykke ud til de omkringliggende byer; Silkeborg, Skanderborg, Ry, Hammel og Galten.

Kontakt os for et godt tilbud.

Ring 86 95 11 44
og få et godt tilbud!

Navn / Firmanavn

E-mail

Tlf. nummer

Adresse

Emne

Besked ..